Conditietraining

Conditie training jeugd en 55+ers RTV QUIRIJN

Na overleg met Pascale Engel en met het bestuur kunnen jeugdleden vanaf vrijdagmiddag 8 februari en 55+ leden vanaf vrijdagochtend 15 maart 2019 deel gaan nemen aan conditietraining. In het voorjaar volgt er ook voor de overige leden een mogelijkheid tot het volgen van conditietraining op een avond. Daar de trainingen in het Quirijnstokpark gegeven worden, wachten we hiermee totdat de zomertijd ingegaan is.

De conditietraining wordt gegeven door Ester Romijn.

Ester stelt zich graag aan jullie voor.
Mijn naam is Ester Romijn en ik ben werkzaam als ZZP-er bij Pink Boxing Company in Tilburg. Hier verzorg ik groepslessen, 1 op 1 training, boksen, conditie trainingen en kracht training. Ik ben in het bezit van een CIOS Diploma.

Bij elke sport is een basis conditie nodig. Tijdens de tennis-en padelles is er vaak onvoldoende tijd om aandacht te besteden aan conditie training, terwijl naast een goede techniek het uithoudingsvermogen juist zo belangrijk is bij wedstrijden die er toe doen, maar ook om het drukke en snelle (studie)leven beter aan te kunnen. De leeftijdsgroep 55+ is ook gebaat bij een fit lichaam. Bewegen en aandacht besteden aan het fysiek is hierbij een pré.

De voorkeur van trainers is dat leden zelf aandacht besteden aan de fysieke gesteldheid, zodat de trainer tijdens de les aandacht kan besteden aan de tennis- en padeltechniek en tactiek. Zelf aandacht besteden aan conditie training schiet er vaak bij in, vandaar dat wij dat op een leuke manier willen aanbieden.

Hoe?
In een groep van minimaal 8 deelnemers, met fun werken aan conditie. Met elkaar en met hulpmiddelen zoals pion, hoepel, tennisbal en speedladder. Locatie: Quirijnstokpark

Wanneer?
Jeugdleden:
We trainen 6 keer op vrijdagen van 16.00 tot 16.45 uur. De eerste training is op vrijdagmiddag 8 februari 2019. De volgende data zijn: 15 februari, 15 maart, 22 maart, 29 maart en 5 april 2019.

55+ leden:
We trainen 6 keer op vrijdagochtenden van 11.00 tot 11.45 uur. De eerste training is op vrijdagochtend 15 maart 2019. De volgende data zijn: 22 maart, 29 maart, 5 april, 12, april en 19 april 2019.

De training gaat altijd door, ongeacht regen of sneeuw. Geen les tijdens vakanties. Na deze 6 trainingen kan er weer opnieuw ingeschreven worden voor een volgende lesperiode.

Kosten?
€ 2,00 per les. De 6 lessen van te voren betalen = €12,00 voor deelname aan een blok van 6 conditie lessen.

Fun, creativiteit en rekening houden met leeftijd is in deze lessen van belang.

Jeugd: uiterlijke inschrijfdatum 30 januari 2019 - inschrijfformulier
55+: uiterlijke inschrijfdatum 1 maart 2019 - inschrijfformulier